Forældrevejleder
  • Hvem er jeg
  • Foredrag
  • Ydelser
  • Hvordan arbejder jeg
  • Udtalelser
  • Kontakt
  • Blog

Vinterferie

1/2/2015

1 Kommentar

 
Vinterferien står for døren. Julen er forhåbentlig vel overstået. Endelig blev spændingen udløst for de små poder, og der blev spist og hygget på tværs af venner og familier. Hverdagen er godt i gang for de fleste familier. Vi skal tidlig ud af fjerene, smøre madpakker, i skole og daginstitution og på arbejde. Dagene er sat i faste rammer, og inden vi ser os om, står vinterferien for døren og tak for det.

De der i tidernes morgen opfandt vinterferien var geniale. På dette tidspunkt er vi ved at være godt vintertrætte. Der har været mørkt i alt for lang tid. Måske har hele familien været omkring en ordentlig omgang forkølelse, især for dem der må ud med cykel og anhænger i det våde vejr, så er denne ferie ikke om nogen tiltrængt?

Jeg håber, at rigtig mange børn og deres forældre får prioriteret denne ferie. Betyder det så, at vi skal på skiferie, i vandland eller i sommerhus? Nej, det betyder det overhovedet ikke. Alt for mange forældre tror, at der skal diskes op med store aktiviteter for, at børnene får en god ferie. I vores stræben efter at efterleve de krav, der stilles til den gode familie med karriere, fritidsinteresser og pleje både af sig selv og parforholdet, tro vi også, at vores børn konstant skal underholdes med store aktiviteter for at blive lykkelige små mennesker. Tro om. Ferierne kan sagtens være et sted, hvor det der er i højsædet er at lave noget hyggeligt, som er anderledes end hverdagen. Desuden er ferie også et sted, hvor børn får styrket forholdet til deres forældre af den ene grund, at det giver noget at være lidt mere sammen.

Det er mit håb, at forældre snart indser, at det også er i orden at kede sig. Børn har faktisk lige så meget brug for at restituere sig fra deres hverdag og komme ned i tempo. Når børn når der til, at de keder sig, og får lov til det, kan kedsomheden udmønte sig i en rastløshed, som senere kan blive til en sund kreativitet for barnet og et led i dets udvikling. Jeg har endnu ikke oplevet, at børn sidder i mere end 10 minutter, før de har opfundet en leg. Netop det med at lege er jo en vigtig del af børnenes udvikling. Det er i legen, at de bearbejder deres oplevelser, afprøver noget nyt og afprøver nye roller.

Men når det så er sagt, er der jo også mange sjove, hyggelige ting, vi kan lave sammen, når vi nu ikke skal på hverken skiferie, i vandland eller sommerhus. Hjemme hos os har det altid været et hit at gå i nattøj til langt op ad formiddagen. Det var ligesom en markering af, at disse dage var anderledes end den fortravlede hverdag. Der var også rig mulighed for at finde spil frem, bage eller tegne, i nattøj vel at mærke.

Hvis sneen kommer, er det bare med at tage en tur på den nærmeste kælkebakke eller søge udfoldelse i svømmehallen eller på en af de mange indendørs legepladser, som der også findes. Gå en tur på biblioteket og find bøger til hjemmelån. Det giver nærhed, måske også et godt grin, og stimulerer børnenes sprog at læse bøger for dem. Lad fantasien og mulighederne får frit løb i en mindre stressende hverdag.  God vinterferie

 Forældrevejleder Bente Nannsen

bente@foraeldrevejleder.dk    

1 Kommentar

Forældrevejledning pr mail.

8/1/2015

0 Kommentarer

 
Er alle tiders chanche for endelig at få spurgt om det, du er usikker på som forældre.
Er en mulighed for at blive mødt med en forståelse fra en proffesionel og erfaren vejleder.
Er en mulighed for at få konkrete råd indenfor få døgn.
I januar er prisen sat ned til 320 kroner
Skriv til bente@foraeldrevejleder.dk
0 Kommentarer

Nisser, juletræ, gaver og den gode julestemning

11/12/2014

0 Kommentarer

 
Picture
Alt dette hører til julens glæder, og forventningerne er høje, ikke mindst hos børnene. Læs her, hvad du kan gøre for at hjælpe den gode julestemning på vej.

Børnene starter allerede i vuggestuen med at kreere gaver, og hvor er det lige til at smelte over, når man får overrakt 4 streger indrammet i en billedramme juleaften. I børnehaven kan det at give gaver fremkalde mavepine. De er så spændte, og det hele er en stor hemmelighed. Hvis dit barn ikke kan vente med at give dig den hjemmelavede gave fra børnehaven, så pak den dog op derhjemme inden jul. Jeg har selv prøvet det. Min datter fik som 4 årig en frygtelig tissetrang. Hele tiden løb hun på toilettet, og det holdt først op, da vi besluttede at pakke hendes gave op inden jul. Tissetrangen forsvandt, og vi fik en gladere pige.

 Mange børn får en nisse med hjem, som hele året har gemt sig på børnehavens loft. Der er stor spænding om, ”hvornår bliver det min tur til at få nissen med hjem?” og ”mon min nisse også laver sjov og ballade? ” og ”hvorfor må jeg ikke få nissen med hjem igen? Ved du godt, at skuffede forventninger ofte bliver til vrede, også hos børn? Snak med dit barn om, hvad der skal ske.  ”Vi ved ikke, hvornår du får nissen med hjem. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig, men vi må vente til det bliver din tur og indtil da, må du lege med nisserne i stuen”.

Efter 23 hektiske, og forhåbentlige også hyggelige dage, kommer dagen alle har ventet på, nemlig juleaften. Denne aften er fyldt med traditioner, som er forskellige fra familie til familie. Jeg ved godt, at gaver er som en magnet på børn men, hvis de plager fra morgenstunden af, om at få den første gave, vil jeg straks få indført og lært dem, at gaver hører til juleaften. Hvad bliver det næste? At vi starter juleaften om morgenen.? Derfor anbefaler jeg også, at I ikke lægger gaverne under træet før der skal synges og danses. Og start i god tid, så børnene ikke skal pakke gaver ud langt over deres sengetid. Julen er for mig børnenes fest.                                                                                                                                                                                                           
Julen er også hjerternes fest.  Gør dig selv den tjeneste, og se dig selv som et menneske, der ikke kan gøre alt perfekt. Hvis du kommer til at råbe lidt for højt (og du selv kan høre, hvor skinger det lyder), fordi du ikke magter plagerierne i supermarkedet efter en tur i byen på juleindkøb, så sørg for forsoning med dit barn. Det udvikler dit barn, at du indrømmer en fejl, og du får det bedre.  ”Her blev jeg godt nok sur, fordi du bliver ved med at plage, men jeg er ikke længere sur.”     

Hvis du træffer de forkerte beslutninger, hvis du opdager, at du har sagt nej uden at lytte ordentlig efter. Så sig til dit barn:  ”Hov, der var jeg vist lidt for hurtig. Jeg synes det er i orden, at du bærer blomsterne ud i bilen.” Eller: ”Jo du må da godt selv vælge en godnat historie”.  Glædelig jul Bente


0 Kommentarer

Hvordan kan vi lige nu og her sikre nærvær med vores børn.

5/10/2014

0 Kommentarer

 
Faldt lige over en artikel på Feminas webside fra Renèe Toft Simonsen ( psykolog ), som skrev, at hun funderede over en overskrift om , at vi har mistet familiebalancen. At vi arbejder for meget i tisrummet 25- 65 år  ( står i en artikel hun refererer til ) og måske skulle arbejde mindre,  imens børnene bor hjemme. At det med at arbejde mindre i tidrummet 25 - 65 år, at det er en konkret god ide.

Det lyder for mig, at Reneè T. S. ønsker det samme som vi alle gør, at de små skal have en god barndom, for at de kan blive harmoniske, kreative, voksne mennesker med deres integritet i behold. Men for mig er det ikke nok med en løsning, om at skubbe tidsrummet for vores arbejdsliv. Løsningen er fra mit synspunkt langt ud i fremtiden .Det interessante for mig er, hvad kan vi gøre lige nu og her , for at forældre kan være mere sammen med børnene imens de er små.

For mig er der tre områder i familielivet, hvor der er muligt at justere og ændre lidt , så I som famile får mere tid sammen og kvalitet for begge parter :

Økonomi / tid : Vi skal jo have penge hjem til mad, tøj og husleje og andre faste udgifter .Men måske er det muligt i nogle år at tilpasse økonomien til, at den ene part ikke skal arbejde fuldtids. Det er måske en ide, at vi står af det vilde ræs med for store gaver, ofte nyt tøj, dyrt børnetøj og madspild.
Samvær: Hvad laver du når du kommer hjem med dine børn? Så starter ræset sikkert med oprydning fra i morges og dernæst skal aftensmaden forberedes.Mærk efter, hvad du egentlig har lyst til. Måske er det bedre at smække benene op i sofaen. Find lidt snack/ mad til dine børn og hyg jer inden madræset starter. Hvis dit barn er 1-2 år kan det sagtens være med til madlavning ved at være ved siden af og lidt på din arm. De store børn kan være med ved at stå på en skammel ved køkkenbordet og vente med at bruge en Ipad eller pc til senere.  Vores datter sad ofte på køkkenbordet og observerede madlavning ( og fik små smagsprøver ) inden der var børne tv kl 17.30. 
Ferier: Åh disse dejlige ferier. Her er der mulighed for at være en anden slags forælder end der er mulighed for til daglig. Spille masser af spil, læse mange gode bøger, gå en tur i biografen og besøge familier og venner sammen. Det er også her muligheden er, for at  gøre noget der er anderledes, så børnene virkelig mærker, at der er ferie. Hoppe i vandpytter, gå i nattøj  og se tegnefilm med pandekager. Du skal vide, at børn har lige så meget brug for at komme ned i gear som du har , og det at kede sig ( ofte kun i under en halv time ) er godt for, at børn kan tænke kreativt .Min søn på 19 fortalte os for nylig, at han kan godt huske når han kom og sagde, at han kedede sig, at vi sagde at han skulle sætte sig hen og kigge ud af vinduet og vente på at ideerne kom. Jeg spurgte " og hvad gjorde du så? " Han fandt hurtigt på noget at lave for det kunne han jo lige så godt. 

Som afslutning vil jeg opfordre jer til at finde jeres bedste løsning til en hverdag med mere nærvær og tid til børnene .Stol på at I fornemmer hvad I har brug for i jeres familie, men gør noget.

Selv jeg altid har været glad for at være på arbejdsmarkedet, være en del af en større enhed, have kolleger og opleve, at jeg gjorde en forskel. Hvis mine børn havde haft mig som hjemmegående,  var det gået helt galt. Jeg har altid levet i en tid, hvor det var helt naturligt at begge parter går på arbejde, og det har alligevel givet mig noget energi, selvom jeg indimellem har været udkørt. Åh så var det jo godt at de også havde en far der altid var der.
De er i dag to velfungerende skønne unge mennesker, som kun kan erindre en kort periode i mit arbejdsliv, hvor de synes jeg var for meget hjemme fra.
Lad os i fællesskab finde på gode løsninger til god trivsel i hverdagen. Kom endelig med gode ideer til hinanden.

De kærligste hilsner Bente :)


0 Kommentarer

Husk, at det er blevet nemmere at få vejledning. Du kan sidde derhjemme i ro og mag og skrive en mail til mig.

11/9/2014

0 Kommentarer

 
Her kommer endnu en kundeudtalelese : 

Efter at vi har benyttet os af vejledning hos Bente, har vi fået en hel anden dreng. Han er ikke hidsig mere og han sover hele natten i hans egen seng. Via opmuntring og konkrete råd fra Bente har vi fået styr på vores forældrerolle, vi har lært at sætte grænser. Der er kommet ro på vores lille familie. Min mand og jeg har fundet kærligheden igen, og vi kan klare mere i hverdagen.

Bente har virkelig hjulpet os til at vende vores tilværelse til det positive.
0 Kommentarer

SÅ SKER DET ENDELIG!

31/8/2014

0 Kommentarer

 
Fra den 1. september har du mulighed for at søge råd og vejledning pr. mail. Du kan sidde hjemme i din egen stue i ro og mag og skrive en mail til mig, lige når det passer dig. En sådan korrespondance koster 395,- kroner.


Du vil:
- blive mødt med forståelse
- modtage et hurtigt svar
- få konkrete råd til, hvordan du igen får skabt balance i familielivet
- og efter behov få en opfølgning

Jeg ser frem til at give jer en hånd.
Kontakt mig på bente@foraeldrevejleder.dk


0 Kommentarer

Homeparty

18/8/2014

0 Kommentarer

 
Har du bestilt forældrevejlederen hjem til de kolde efterårsaftener?
Picture
0 Kommentarer

Børn i folkeskolen og vores ansvar som forældre.

18/8/2014

0 Kommentarer

 
I år fylder den danske folkeskole 200 år. Den nye skolereform er ved at blive søsat, og der er meget fokus på folkeskolen og børnene. Lige som så mange andre har jeg set første del af " Kundskab eller kaos" I mit foredrag og til mit Homeparty fortæller jeg om vigtigheden af at " Passe på de gode værdier". Jeg nævner 5 værdier, som jeg mener er vigtig at have fokus på i opdragelsen: Sprog og kommunikation, hvor og hvordan vi indtager vores måltider, accept af forskellighed, regler ( rammer ), og til sidst at hjælpe børn til at udtrykke deres følelelser. Så da jeg så udsendelsen, hæftede jeg mig ved 4 udtaleleser 1( At børn skal lære, hvordan man omgås andre. 2) At børn skal lære at møde til tiden. 3) At vi skal forstå at skolen ikke bare er et tilbud. 4) At børnene skal have en basisopdragelse inden de møder i skolen. Dette falder i tråd med mine pædagogiske værdier, da vores børn fremadrettet skal kunne trives i et fællsskab på en arbejdsplads og blive dygtige selvstændige individer.

Jeg har tidligere arbejdet meget med børn med koncentrationsvanskeligheder, og ser det som et stort dilemma, at mobiltlf fylder så meget i skolen, hvor barnet skal have fokus for at det kan lære. Jeg ser det også som et stort dilemma for både forældre og børn ( ja, også for mig ), at den digitale verden fylder så meget. Børn der har nærvær hjemmefra er mere modtagelig for indlæring og oplevelser. For at se dette dilemma med en løsning , har jeg fundet nogle tips fra internetpsykolog Anders Colding- Jørnsen, som måsk kane inspirere dig og din familie til mere nærvær og fokus derhjemme og i skolen :
1) Du træffer et valg. Sig nej tak til den impuls du får fra hjernen om, at du gerne vil tjekke din telefon.2) Fjern de sociale medier. Små opdateringer fungerer som mikrobelønninger i hjernen og er faktisk med til at træne os til at tjekke igen og igen.3) Skær ned på online samtaler.4) Sluk for notifikationer. Ved et bip eller summen i lommen melder der sig en ny notifikation. Sluk for notifikationer og du kan stadig modtage et bip når der kommer en sms. Dette forhindrer strøm af opdateringer i at gribe forstyrrende ind. 5) Køb et vækkeur og lad din mobil være udenfor soveværelset så du ikke tjekker lige inden du skal sove. Tænk over hvornår telefonen tilfører værdi, og hvornår den er en dårlig vane. Desuden kan vi aldrig løbe fra at børn gør som vi gør. Kærlig hilsen Bent
0 Kommentarer

Hvornår kan jeg forvente at mit barn slipper bleen?

18/8/2014

0 Kommentarer

 
Her i denne sommervarme er der rigtig mange børn som går rundt med små trøjer på og numsen bar. Det må være dejligt for de små børn. Meget nemmere at løbe rundt, og skønt at mærke vinden og vandet fra stranbreden. 

Man fristes som forældre til at tænke," nej nu skal vi til at træne vores lille trold til at smide bleen," nu er han jo vant til dette. Den lille trold bliver 2 år om 4 måneder.

Kære far og mor ......... tro om. Selvom det ville være dejligt at gå efteråret imøde uden ble ( og bleskift ), så kan denne proces ikke trumfes igennem. Børn ønsker selv at slippe bleen i 2-3 års alderen, men kan også godt være 4 år inden det helt lykkes.

Du får her mine råd til, at det kan ske på den bedste måde:

Sammenlign aldrig dit blebarn med andre børn eller søskende. Børn udvilkler sig forskelligt, også for hvornår de vil slippe bleen.

Derfor, lad dit barn selv ytre ønske om at smide bleen, det kommer naturlig helt af sig selv. Tving aldrig dit barn til at sidde på potte eller toilettet, det giver bagslag.

Når dit barn virker motiveret " ble af " så find potten frem, eller et toiletsæde med en skammel til. Mange børn er glade for at have små bøger de kan læse i imens. ( voksne har jo også blade på toilettet ) Hvis dit barn har ble på, kan det alligevel være motoveret til at tisse på potte, når barnet får skiftet ble. ( det er da en start  )

Den dag dit barn smider bleen vil der være maaange uheld. lad være med at kommentere dette negativt ........ bare sørg for at have rigelig med ekstra bukser klar til den lille trold.

Held og lykke  Kærlig hilsen Bente
0 Kommentarer

Om at drosle ned i ferien og gøre tingene anderledes.

18/8/2014

0 Kommentarer

 
Jeg har haft en snak med en gruppe mødre om forventninger til ferien samtidig med, at vi vendte, hvordan man lige klarer turen syd på med børn på bagsædet.  Derfor skriver jeg i denne uge om det at holde ferie.

Da vinterferien var lige om hjørnet, blev der bragt en artikel i flere aviser, hvor jeg kom med gode råd til vinterferien. Artiklen omhandlede blandt andet, at vi skal huske at drosle ned sammen med vores børn, når vi holder fri.

I vores stræben efter at efterleve de krav, der stilles til den gode famile med karriere, fritidsjob og pleje af både sig selv og parforholdet, tror vi også, at vores børn skal underholdes med store aktiviteter for at blive lykkelige små mennesker. TRO OM

Ferien kan sagtens være fuld af hygge og anderledes aktiviteter end i hverdagen, selv om den foregår derhjemme.Ferierne er nemlig med til at styrke forholdet mellem børn og forældre af den ene grund, at det giver noget at være lidt mere sammen.Gi` dig selv og dine børn mulighed for at få noget mere nærhed og nærværelse.Vi har alle brug for at mærke varme og den ro det giver. Børn elsker, når vi sidder tætte og læser bøger, eller får tid til at klæde dukken på eller bygger med klodser.De større børn 6-12 år mærker, at der er mere ro og tid til de længere samtaler, så de får lyst til at fortælle om, hvad der sker i deres univers.

Der behøvs ikke hele tiden at stå Vandland, Legeland, Bon Bon land eller Tivoli på aktivitetslisten. At holde ferie kan lige så vel være at gøre brug af den nærmeste strand, samle sten og fange krabber. Find et stort græsareal og ta` en bold med. Ferie er også at gøre det, man ikke plejer at gøre, og små som store er vilde med at se, når far og mor gør noget, de ikke gør til daglig. Jeg har masser af gode historier fra børn, der er kommet tilbage fra ferie til børnehaven og har fortalt begejstret om far og mors udskejelser.

Er det iorden at børn keder sig? JA DA.
Børn har faktisk brug for at kede sig. Restituere fra deres hverdag og komme ned i tempo. Når børn når dertil, at de keder sig og får lov til det, kan kedsomheden udmønte sig i en rastløshed, som senere kan blive til en sund kreativitet for barnet og et led i dets udvikling.

Forventninger:
Børns forventninger til ferien er ikke højere end du selv lægger frem. Lad mig lige slå fast, at børn helt sikkert får gavn af ferier udenfor ens eget postnummer, at ferien er anderledes end hverdagen, men det behøver ikke være det store udland. En telttur til nærmeste campingplads, eller en overnatning hos venner og familie er også en stor oplevelse for barnet. Jeg blev spurgt om det ikke var synd for barnet, når nu mange af vennerne skal til Kroatien eller Italien? Jo, hvis du bliver ked af det, hænger med skuffen og hele tiden taler om at komme længere væk, så ender dine børn også med at gøre det. Mine børn var 4 og 8 inden de var ude og flyve 1.gang til det store udeland....og derefter var det slet ikke hvert år. .........De nævner nu også oplevelser fra deres ferier, hvor de samlede sten, snakker om bål ved stranden ( med kiks og skumfiduser), gik balance på stenen ved vandet og sad under en parasol da det styrtregnede en aften.

Sydpå: Det med at køre sydpå med børn på bagsædet har jeg aldrig selv praktiseret, men der kom nogle gode råd fra en af mødrene i gruppen:
- Start kørslen midt på aftenen, så der kan køres et langt stræk imens de sover. - Film og legetøj på bagsædet. Ta' sunde snacks med, for meget sukker kan give urolige børn.- Når dine børn er blevet for store til at sove / sidde ordentligt i stolen, kræver det en overnatning. Tak for rådene.

Er der flere gode råd fra jer, der læser denne tråd, hører jeg gerne fra jer. Håber I får en dejlig sommer sammen med jeres familer. Kærlig hilsen Bente 
0 Kommentarer
<<Forrige

    RSS Feed

    Categories

    Alle

    Archives

    Februar 2015
    Januar 2015
    December 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    August 2014
    Maj 2014

Styret af Opret din egen unikke hjemmeside med skabelonerm du kan skræddersy.